Bőrápolás a jelen mindennapjaiban

A rendszeres napi bőrápolásról évszaktól függetlenül is sokszor és sokat beszélünk. A mostani írás szomorú apropóját a minket is elért korona vírus járvány kapcsán megjelenő rendszeres higiénés előírások bőrünkre gyakorolt hatása adja.

Most naponta sokkal többször mosunk kezet, és sok esetben fertőtlenítő hatású szappanokat, majd alkoholos oldatok használunk a bőr felszínének tisztán tartása érdekében. Ezek kiváló védekezési lehetőségek a vírusokkal szemben, de a bőrt kiszárítják, a védekezésben is szerepet játszó normál flóráját megbontják. Az érzékeny, ekzémás bőrű felnőttek és gyermekek számára ez nagyon hamar akár a bőr kisebesedéséhez is vezethet, ez utat nyithat további fertőzések számára.

Ezért a fertőtlenítő kézmosások mellett kiemelten fontos a bőr ápolása, a természetes védőrétegének visszaállítása. A megtisztított, szárazra törölt bőrfelületekre használjunk naponta többször prebiotikus, lipidekben gazdag, de illatanyagtól mentes krémet.

A maszk viselése most szintén a vírus elleni védekezés egyik formája.  Akik hosszú ideig és rendszeres maszk használatra kényszerülnek, az arcbőrük, ajkaik kiszáradhatnak, egyes – erre hajlamos – felnőtteknél pattanásszerű tünetek is kialakulhatnak. Épp ezért nekik is javasolt  - természetesen csak az arc alapos tisztítása után  -  kíméletes, esetenként speciális, szintén illatanyagmentes hidratáló krémek, ajakápolók használata.

dr. Solymosi Ágnes

Kapcsolódó termékek

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Sensitive Nyugtató-védő bőrápoló normál bőrre 40 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Sensitive Nyugtató-védő bőrápoló normál bőrre 40 ml

Ár: 4.674 Ft

LA ROCHE-POSAY#Toleriane Sensitive Riche Nyugtató-védő bőrápoló száraz bőrre 40 ml

LA ROCHE-POSAY
Toleriane Sensitive Riche Nyugtató-védő bőrápoló száraz bőrre 40 ml

Ár: 4.674 Ft

LA ROCHE-POSAY#Lipikar Balzsam AP+M Lipidpótló testápoló balzsam 400 ml

LA ROCHE-POSAY
Lipikar Balzsam AP+M Lipidpótló testápoló balzsam 400 ml

Ár: 7.139 Ft

LA ROCHE-POSAY
Cicaplast Kézkrém 50 ml

Ár: 2.337 Ft

LA ROCHE-POSAY#Cicaplast B5 Ajakápoló balzsam 7,5 ml

LA ROCHE-POSAY
Cicaplast B5 Ajakápoló balzsam 7,5 ml

Ár: 1.742 Ft

2022 © Grandpatika.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
készítette: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...