Hogyan segíthet a C-vitamin a fáradt arcbőrnek?

​A kozmetikai szakértők és a beauty bloggerek az egész világon a C-vitamin bőrápolási előnyeiről beszélnek. De mit tud valójában ez a „trendi” összetevő?

A C-vitamin előnyei a bőr számára

Az olyan külső tényezők, mint a környezetszennyezés vagy a napsütés által okozott károsodások a bőrt fáradttá, fakóvá és szürkés színűvé tehetik, míg az életünkben mindenhol jelenlevő oxidatív stressz felgyorsíthatja a bőröregedés jeleinek felbukkanását. Szerencsére az egészséges táplálkozáshoz is elengedhetetlen C-vitamin erős antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javíthatja a bőr megjelenését.

A C-vitamin jótékony hatásai azonban nem merülnek ki ennyiben! A megnövekedett kollagéntermelés mellett a C-vitamin az úgynevezett photo-aging, azaz „fényöregedés”  látható jeleinek csökkenésével is összefüggésbe hozható. Bizonyos C-vitamin készítményekről még azt is kimutatták, hogy klinikailag látható javulást nyújtanak a ráncok megjelenésében.

Az arcápolásban új, innovatív megoldást jelent a C-vitaminnal gazdagított intenzív arcápoló program, amely ennek az összetevőnek minden jótékony hatásával ad lendületet a bőrnek. A Vichy Liftactiv Fresh Shot arcápoló lenyűgözően magas C-vitamin tartalma mellett hialuronsavat és E-vitamint is tartalmaz. Akár 10 nap után a bőr feszesebbnek, kipihentnek látszik, a kisebb ráncok és a fáradtság jelei csökkenhetnek, a sugárzóbb arcszínért. 

Hogyan segít a C-vitamin a fáradt arcbőrnek?

Vajon hogyan hat a C-vitamin a bőrfelszín alatt? A C-vitamin serkenti a sejtek anyagcseréjét. Ez pedig azt jelenti, hogy a bőr jobban képes regenerálódni és kezelni a fáradtság látható jeleit. A C-vitamin serkenti a kollagén-szintézist is, segítve a bőr rugalmasságának megőrzését, valamint az oxidatív stresszel összefüggő károk elleni küzdelmet. Más szóval a C-vitamin segít csökkenteni a fakó vagy fáradt bőr megjelenését - ami gyakran az elhalt hámsejtek felhalmozódásával függ össze. Mindent összevetve nagyszerű megoldást kínál a ragyogó bőrért!

2022 © Grandpatika.hu Webáruház - Minden jog fenntartva
készítette: WebDeb - Ahol a weblapok születnek...